26/8

Tänker att jag måste börja om så jag färgar håret mörkt fast jag sa att jag inte skulle färga det på längelänge. Bjuder bort ett halvt paket cigaretter och kramas med Alex.

på sistone

viker ihop exakt alla delar av alltihop och snörar på mig kängorna för att gå ut. Smäller igen dörren och tänker att förihelvete, le lite nu då. Går med snabba steg över ängen och saktar ner lite när jag kommer till motorvägen men jag stannar aldrig, jag går sakta över vägen och hoppas att det ska komma en bil men det gör det inte och en känsla av besvikelse/lättnad/ilska drabbar mig, kunde jag bara inte fått dö idag. Men åter igen, förihelvete. Jag springer i cirklar det fortaste jag kan på ängen. Låtsas som att det inte finns någon motorväg, låtsas som att jag aldrig existerat. Lägger mig ned och tänder en cigarett, två kvar, nejnejnej hur ska jag klara av denna dag på endast två cigaretter. Sätter mig upp och tittar än en gång mot motorvägen. Springer därifrån innan andra tankar intar min hjärna. I skogen tittar jag upp mot trätopparna, det blåser förfärligt mycket men det är skönt för det känns som om vinden tar hand om min ilska och på så vis slipper jag göra det själv. Jag sätter mig ned och tittar ut över vattnet, försöker gråta men det sitter så fruktansvärt långt inne. Inbillar mig demoner bland träden och pulsen ökar. Försöker lugna ner mig men paniken har redan slagit rot så jag springer genom skogar och hoppas att ingen är hemma när jag kommer hem. Hoppas att det ska finnas en litenliten livsgnista kvar när jag stängt dörren bakom mig. 
 
Vi pratar aldrig längre, eller vi har aldrig pratat på riktigt egentligen. Det känns så fegt alltihop och det vi har betyder så mycket men så fruktansvärt lite och jag vet att du också vet. Det kommer nog en dag snart då exakt allting tar slut och jag vet inte om jag längtar eller fruktar.
 
I den andra staden är det ungefär som vanligt. Vi kramas och gråter och kysser varandra fast vi vet att vi inte får och dricker öl som varit i frysen lite för länge och skrattar och badar tillsammans i någon annans badkar och du säger att skolan aldrig varit menad för dig och jag önskar så innerligt att jag kunde hoppa av och hålla på med saker som betyder om dagarna och sedan när du är klar åker vi härifrån och klarar oss knappt i något annat land. 
Jag vaknar klockan tio och packar ihop mina saker, du ligger kvar i sängen men sätter dig tvärt upp när jag går ut från ditt rum. Du omfamnar mig sådär bestämt som bara du kan och du gråter på min axel sådär som bara du gör och tillslut sätter du dig på golvet och ser så där hemskt uppgiven ut och jag vill inget hellre än att stanna kvar. Det känns som om jag står där i en evighet och bara tittar på dig innan jag böjer mig ned, kysser dig på pannan och går ut genom dörren.
 

23/9

En kväll orkar jag inte andas, en kväll orkar jag inte röra mig. Hatar dem för det är nu jag kan slappna av, det är nu jag kan tänka efter på riktigt, det är nu jag kan njuta av dessa känslor. Lyssnar på Jazz och röker mina cigaretter. Målar mina tavlor, skriver mina texter, sjunger mina sånger, sminkar mig och väljer kläder noganoga. Låt mig få göra det jag älskar innan det är för sent. Reneé låt mig sväva tillsammans och låt mig gå ensam i mörkret för jag trivs så jävla bra precis såhär. Lever på natten och upptäcker så mycket vackert. Reser till min kära och planerar ett nytt liv. Det är så tragiskt omöjligt alltihop. En dag i taget, en dag i taget. Det spelar ingen roll om jag dör imorgon. 

21/9

 
 

18/9

Adjö Amelia


Tomhet är det enda som hörs Amelia, du vacklar mellan verklighet och fantasi. Målar livet som du önskar att det var dagarna i enda. Ditt rum består av stora tavlor lutade mot väggarna och i taket hänger linor med våta kläder. Man kan se dig sitta i fönstret om hösten och titta på fåglar som flyttar och om man tittar väldigt noga ser man att du innerligt önskar att du var en av dem. Din rullgardin är nerdragen när solen skiner, en slinga av ditt svarta hår lägger sig alltid över ditt vänstra öga och varenda gång blåser du bort den sådär obrytt. Amelia din hud är blek och dina händer är alltid iskalla. Du dricker ditt vin, röker dina cigaretter. Amelia du sover aldrig, du äter aldrig. Du har en madrass på ditt golv, du ligger ofta och tittar upp i taket, tänker att du säger adjö till någon du aldrig kännt, tänker att en regnig höstkväll säger du adjö i mörk rock, lyfter upp din väska och hoppar på ett tåg. Amelia ditt förflutna kommer alltid vara med dig, du reser men kommer alltid tänka tillbaka på det som varit och Amelia du kommer aldrig komma ifrån denna värld och Amelia någon kommer alltid leta efter dig. Amelia du kommer aldrig få vara ifred.

 

Syster i glas


En syster av glas står på ditt nattduksbord, varje kväll tittar du på en syster av glas och sluter sedan ögonen och önskar att du ska bli räddad av en syster av glas på ditt nattduksbord.

 

Kuliss


Vad har du lärt dig av dina bekymmer Laura, vad har du lärt dig av det mest avskyvärda livet hade att komma med? Skutta inte runt i trädgården om natten något mera, sitt stilla ned och titta på fåglarna över ditt sinnes överflöd och råka inte falla ned i avgrund, aldrig mera. Laura du känner ingenting numera och vad skulle du göra utan armarna runt din midja? Skrattet klingar just för att du är van och vad har du där att göra när du inte alls kan prestera? Stanna upp nu Laura och reflektera över vad världens plan för dig var och stanna upp nu Laura och stanna av. Finns det några flera? Laura du ser mer än någon kan förstå och vi vet så väl vad vi kan uppnå och Laura lyssna inte när de säger du måste stanna innanför gränsen och Laura lyssna inte när de säger att livet är en kamp. Laura gå iväg och kom aldrig någonsin tillbaka, Laura titta aldrig någonsin tillbaks. Smyg även fast det är grus och lyssna så jävla noga till vågornas brus. Spring trappa ned och trappa upp, Laura lyssna igenom dess kropp, tro och hopp och ta och be och ge. Laura hur fan ska du hinna med? Men Laura denna värld är bara en kuliss och någon sa till dig att bakom kulissen finns något mycket mer värdefullt. Kanske är du menad att leva i missär, kanske var allt tänkt att bli precis så här?

 

Snart döende

 

Oklart börjar bli klart och strävan efter livet du alltid drömt om tar så gott som kol på dig. Kollapsar i skolkorridor, blir tillsagd att slå dig ned. Blir frågad hur det egentligen är och du svarar att psyket börjat spöka men att det behöver ni inte bry er om, för jag trivs såhär. De kontaktar föräldrar och det blir ett jävla liv. Lämnar inte så mycket som en lapp innan ni tar varandra i hand och reser till okända platser. Efterlysta klär ni ut er innan ni beger er ut på gatorna. Sover i mörka gränder, stjäl bröd innanför stor rock och aldrig någonsin tar ni av er solglasögonen. Stryker omkring på pubar och hamnar i olika sängar varje natt men möts alltid på det vanliga stället dagen efter. Skaffar nödvändiga kontaker. Litar inte på någon, kedjeröker dagarna till enda. Glömmer bort hur det känns att vara nykter. Snart är ni döende men det gör inget för era liv var aldrig menat något annat.

 

''Om jag säger att jag älskar dig är det bara för att jag menar varje stavelse av dig”

Tiana     

 

Varje ord är som om turkosa droppar fallit över dig. I sluttningen tar vi händer i händer och klockan halv tio säger du att du älskar mig. Vilar på stilla vatten och ror mot nya breddgrader, önskar att vi kunde ro hela vägen till Amerika. ’’Now these thoughts are hunting me, of how complete I used to be. And in this times that we’re apart, I’ll here this song that breaks my heart, and think of you.’’ I full fart utan bromsar lever vi som ingen annan i ett universum som inget annat.

                                                                                  


I'd rather go blind.

utmanade mig själv som fan och spelade in en Etta James låt. Lyssna helst med hörlurar så det ej blir så skrikigt haha. 
 
 
 
 

Söndag

Gråter så mycket att pappa sparkar upp dörren för han tror jag tänker ta livet av mig. Säger upp mig från jobbet och önskar att jag glömt allt när jag vaknar imorgon. Idag behöver jag dig mer än någonsin.

14/9

 

Far hjälper mig upp för trapporna och jag säger att jag inte kan jobba imorgon. Nej det är lika bra att du säger upp dig från det där jobbet för du klarar ju inte av någonting, du måste ju förfan söka hjälp säger han. Jag vaknar klockan sju och börjar gråta, gråter så mycket att jag spyr. Känner mig så fruktansvärt svag. Jag skriver till dig att döden aldrig varit så nära som nu och att om vi reser kommer de hitta oss förr eller senare men om vi stannar kvar kommer vi dö. Vårt uppdrag verkar omöjligt eller avklarat och din pappa, vår vägledare är försvunnen. Han försvann och visste exakt vilka förödande konsekvenser det skulle få. Du svarar ’’det överraskar mig inte alls att vi känner exakt likadant’’

 

Far väcker mig klockan tolv och frågar om jag har ångest. Jag känner inget annat än ångest dessa dagar. När ska jag slippa behöva springa ifrån de som alltid springer bakom mig och när ska jag kunna ge dig kärlek på riktigt och när ska jag få gå med huvudet högt igen och när ska jag kunna gottgöra allt jag ställt till med och när ska jag äntligen få brännas ner till aska? Det är bara att bita ihop säger han som alltid och stänger dörren.

 

Inget finns kvar i en värld som denna så jag önskar mig varma händer runt urna, varma händer sakta sprida pulvret som blev kvar av mig över den vackraste av platser. 


sjätte sjunde åttonde

Jag och Tiana for till farmor, åkte båt, besökte spökhus, rökte och drack öl.
 
 
 

Tisdag

 
 

19.26

 
 
 

februari

 
 
 

9/9

Du Laura, de säger ditt hår är en mil långt.

Du Laura, de säger din mor aldrig lämnar sängen.

Du Laura, de säger du går barfota hela vintern.

Du Laura, de säger dina läppar är blå.

Du Laura, de säger din lillebror drunknat.

Du Laura, de säger man ser dina revben genom din vita klänning.

Du Laura, de säger du varit borta en lång tid.

Du Laura, de säger man kan se dig om nätterna.

Du Laura, de säger det finns en gravsten med ditt namn på kyrkogården.

 


rakt fram baklänges

8/9
 

Involvera de tystas smaragder och trippa tyst över skadad kropp. Hänsynslösa demoner över vackert jordklot medan onda skratt leker tafatt bland skuggorna. För henne närmre, låt henne andas in låt dem vanära henne. Låt blanka vattenytor svälja det sista hon råda över. På marken ligger hölje av skändad kropp men för dig är det bara en vanlig söndag. 

 

Lätta andetag besöker dina lungor, fönstret står på vid gavel och utanför har hela världen svimmat. Vrider till vänster och går igenom himlavalv.

Utanför universum känner du dig filosofiskt mördad, trevar efter fotfäste men fotlederna kapades av i Kilimanjaros myter.

 

Med kokain i kroppen vandrar Carmen genom trånga gränder. Ser på när människor drunknar sjungandes. 

 


8/9

 
 
 
Måste bara få säga tack för denna otroligt fina kommentar, gör mig så himla glad att få höra såna här saker. Och liksom jag har bara skrivit i cirka tre månader och så kommer någon och säger att jag måste skriva en bok. Tack tack tack!

Sjukanmälda dagar.

5/9 

 

Uppifrån kanske ner

 

Bleka blodådror slingrar sig längs med ångerfylld arm, skogarna ligger under vatten och utan en yta av gråfärgat damm är hennes steg de vackraste han stegat efter. Blåsig höstkväll i uppförsbacke går de hand i hand utan ett ord sagt.

 

6/9  

 

Likt liknande

 

Du strävade efter en betydelsefull mening med livet men något tog tag och grävde ner dig under jord och höll dig fast i hundratals år likt ett uråldrigt träd. Ovanför dig sprang lyckligt barn, klättrade uppför dig, insåg och hoppade. Hoppade ner hundratals meter. I samma avgrund som du, ligger olyckligt barn nu.

 

6/9 

 

Virvlar

 

Ett rum i hektisk stad har satt dig ned vid runt bord. Talar, spelar dig ett elakt spratt och du förstår att detta kanske är det sista runda bord du kommer sitta ned vid. Får dig att lyfta blicken. En gammal man sitter längst in i mörkt hörn, tänder en cigarett och möter din blick. Onda ögon fångar ditt sinne, får din skepnad att bli till aska. Virvlar över hektisk stad likt tunn cigarettrök virvlar. 


fötter i högt vatten, en cigarett i din trädgård.

1/9
 
Gör mig vacker utan att jag egentligen vet varför men inser snart att jag är på väg ut på mitt nästa uppdrag. Rör mig utan att tänka. Far stoppar mig i dörren och låser in mig i lägenheten. Han säger du fattar väl att det är helt sjukt det du håller på med.
 
Vandrar omkring och tar in all världens tomhet, försöker bli klok på något och ser saker och ting ur annat perspektiv. Vandrar hela nätterna i mörk rock och lever endast på cigaretter. Vandrar så långt benen bär mig för att sedan ramla ihop under mörka moln. Blundar så länge jag kan och skrattar skriker gråter. Springer i evigheter och sover alldeles för få timmar.
 
Du ringer mig och säger att döden är nära. Jag vet min kära, jag vet så väl.
 
 
2/9
 
Sätter mig på bussen, låser upp tomt hus och röker cigarett efter cigarett. Du frågar om jag kan resa imorgon men vardagens alla tvång håller mig kvar. Längtar till helgen och äventyr. Sitter under bro med värdefull människa. Dricker vin, bygger karaktärer, tänker så fruktansvärt lika. Du anländer och är sådär otroligt tyst och jag undrar så mycket vad du tänker på. Vad tänker du på? Tänker att jag är så lyckligt lottad som får ha alla dessa fina människor omkring mig, tänker tillbaka och kan inte förstå att jag fortfarande lever. Äter alldeles för mycket om nätterna och blir tillsagd att vända tillbaka dygnet. Försöker försäkra honom. Blicken sjunker, mest riktad mot marken dessa dagar. Längtar till det blir ruggigt ute och planerar resor med Mika. 

RSS 2.0